Hozzávalók:4
személyre 1 egész
filézett csirkemell (kb. 50 dkg) , 1 érett alma,1 nagyobb fej
vöröshagya ,2 nagyobb vagy 4 kisebb burgonya,2 nagyobb sárgarépa,
só,bors.A páchoz: 2
evőkanál méz, 2 evőkanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 1
evőkanál fahéj , 1 kávéskanál reszelt szerecsendió, 1
kávéskanál őrölt szegfűszeg,1 evőkanál curry,1 evőkanál
csípőspaprika-krém, 1/2 dl olaj ,nagyobb sütőzacskó.Elkészítés:A
páchoz a fűszereket, a mézet és az olajat összekeverjük. A csirkemellet
négyfelé vágjuk, megmossuk, papírtörlővel megtöröljük. Megkenjük a páccal, és
annyi időre, amíg a zöldséget előkészítjük, félretesszük.A zöldséget és az
almát megtisztítjuk, nagyjából egyforma darabokra vágjuk. (Az alma lehet
nagyobb darabban is, mert szinte szétfő a sütés végére.) Az almát és a
zöldséget a sütőzacskóba tesszük.A zöldség tetejére rakjuk a húst, ráöntjük a
pácot. Sózzuk, borsozzuk, majd lezárjuk a zacskót, jól megrázzuk, hogy
mindenhova jusson a pácból. Pár helyen megszurkáljuk a zacskót, majd hőálló edénybe téve 180 fokos
sütőben 35-40 percig sütjük. Ha már látszólag elkészült, kinyitjuk a
sütő-zacskót, és kissé megpirítjuk az étel tetejét.A húst a körettel tálaljuk.
Ha maradt szaftja, azzal is meglocsolhatjuk.Tipp: az étel elkészítéséhez
mindenképpen ajánlom a sütőzacskót, mert a karamellizálódó méz és a zöldség
sülése közben keletkezett szaft így egyben marad a zacskóban, és nem ég bele a
sütőtálba.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu