marți, 30 aprilie 2013

TÜKÖRTOJÁS ZSEMLÉBEN SÜTVE


Hozzávalók:annyi zsemle, amennyien vagyunk,annyi tojás, amennyien vagyunk + még egy,2 ek olaj,sonka, kolbász (attól függ mi van a hűtőben),reszelt sajt,kakukkfű,,ízlés szerint fűszerek,1 fej vöröshagyma. Elkészítés:Levágom a zsemlék tetejét. Kiszedem a puha belsejét és közben elkészítem a tölteléket. 1 tojást felverek, apróra felkockázok vagy lereszelek egy kisebb hagymát és hozzáadom illetve teszek bele kb 2 ek olajat, kockára vágott sonkát, sózom, borsozom, összekeverem. Mikor a zsemlébe kanalaztam a tölteléket, a tetejére ütök egy-egy egész tojást. Megszórom kakukkfűvel és a sütőbe teszem a zsemléket. Mikor már félig kész, szórok rá sajtot és addig sütöm, míg a fehérje teljesen ki nem fehéredik. Mikor kész, a tetejét még sózom.Variálni bátran lehet, egy-egy karika házikolbászt vagy füstölt szalonnát is csempészhetünk bele, de készítettem már kész fasírttal töltve is.A zsemle kívül ropogós, belül puha, kiváló reggeli vagy vacsora!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu