Hozzávalók:annyi zsemle, amennyien vagyunk,annyi
tojás, amennyien vagyunk + még egy,2 ek olaj,sonka, kolbász
(attól függ mi van a hűtőben),reszelt sajt,kakukkfű,só,ízlés
szerint fűszerek,1 fej vöröshagyma. Elkészítés:Levágom a zsemlék tetejét. Kiszedem a puha
belsejét és közben elkészítem a tölteléket. 1 tojást felverek, apróra
felkockázok vagy lereszelek egy kisebb hagymát és hozzáadom illetve teszek bele
kb 2 ek olajat, kockára vágott sonkát, sózom, borsozom, összekeverem. Mikor a
zsemlébe kanalaztam a tölteléket, a tetejére ütök egy-egy egész tojást.
Megszórom kakukkfűvel és a sütőbe teszem a zsemléket. Mikor már félig kész,
szórok rá sajtot és addig sütöm, míg a fehérje teljesen ki nem fehéredik. Mikor
kész, a tetejét még sózom.Variálni bátran lehet, egy-egy karika házikolbászt
vagy füstölt szalonnát is csempészhetünk bele, de készítettem már kész
fasírttal töltve is.A zsemle kívül ropogós, belül puha, kiváló reggeli vagy
vacsora!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu