duminică, 14 aprilie 2013

Bazsalikomos paradicsom mártás


HOZZÁVALÓK:

olívaolaj
1 fej hagyma
1 sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
5 dkg paradicsompüré
2,5 dl víz
90 dkg paradicsomkonzerv
0,6 dl száraz vörösbor
1/2 tk. morzsolt csípős pirospaprika
só, őrölt bors
2 ek. felaprított bazsalikom
ELKÉSZÍTÉS:

A felaprózott hagymát és a felszeletelt répát olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a konzervnek most a levét is és a bort is. A paradicsomokat feldaraboljuk, magjaikat eltávolítjuk, majd felcsíkozzuk, és a mártásba tesszük. sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, majd lefedve kb. 20 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a bazsalikomot, és már kész is a mártás.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu